Alternatīvās mūzikas un dzejas vakars Stāmerienas pilī

Šajā vakarā izskanēs 3 aizraujošas solo performances no 3 spilgtiem jaunās paaudzes māksliniekiem.

 

Edgars Rubenis ir ģitārists un komponists no Rīgas, kurš pašlaik ir izdevis divus solo albūmus no savas triloģijas „Pains And Boogies”. Koncertā tiks atskaņotas kompozīcijas no albūmiem „Slow Lightning” un „Sea Unbound”. Pēc pirmā ausu uzmetiena šķiet, ka šī mūzika varētu būt radīta pirms 100 gadiem, taču tā ir radīta mūsdienās – Edgars izpilda tikai oriģinālkompozīcijas, kuras iekļaujas blūza un regtaima stilistikā.

Edgars, savulaik, ir darbojies grupā „Mona de Bo” kā arī ilgstoši tūrējis pa Eiropu, spēlēdams solo koncertus ar elektrisko ģitāru. Šis periods Edgara daiļradē saistās ar eksperimentālo „noise”, jeb „trokšņu” mūzikas žanru. Edgars ir izceļojies pa dažādu žanru mūziku, tomēr savas darbības aizsākumos Edgars ir izveidojis grupu „Driving South” kopā ar Arti Orubu un Pauli Grinhofu un agrīnajos savas radošās darbības gados viņš ir bijis milzīgs blūza mūzikas cienītājs.

 

Marija Luīze Meļķe ir ļoti daudzpusīga jaunās paaudzes dzejniece, aktrise un vizuālā māksliniece. Pieredze dzirdēt Mariju Luīzi lasām savu dzeju ir kas īpašs, jo viņa prot izmantot savus trumpjus un liek lietā savas aktiermākslas dotības. Viņa spēlējas ar intonācijām, ritmu, spēj meistarīgi pārslēgties starp tēliem, tādējādi piešķirot jaunu, svaigu dimensiju uz lapas atstātajam tekstam.

Marija Luīze Meļķe ir scenārija līdzautore un galvenās lomas atveidotāja Matīsa Kažas spēlfilmā “Neona pavasaris” (starptautiskā pirmizrāde Edinburgas kinofestivālā 2022. gadā, Magnolia Pictures) – saņemta balva nominācijā “Lielais Kristaps” kategorijā “Labākā aktrise galvenajā lomā”.

2022.gadā iznācis Marijas Luīzes dzejas un zibprozas krājums „Nerealizēto potenciālu klubs” (Orbīta) – krājums nominēts Ojārs Vācieša Pārdaugavas literārajai un žurnāla Domuzīmes Dzejas balvām. Marija izpildīs darbus no šī krājuma kā arī citus savus jaundarbus.

 

Rinalds Maksimovs ir bundzinieks un komponists, kurš studējis džeza un improvizēto mūziku gan Latvijā, gan Dānijā (Rhythmic Music Conservatory).

Latvijā sadarbojies ar lielāko daļu Latvijas džeza mūziķu kā arī ar grupām Juuk, Nepāriet, Kautkaili, DJ Krankenwagen un daudziem citiem māksliniekiem. Dānijā uzstājies kopā ar prominentiem Skandināvijas un Rietumeiropas džeza mūziķiem – Tomasu Franku (Tomas Franck), Jakobu Anderskovu (Jacob Anderskov), Brisu Soniano (Brice Soniano) un citiem. Dānijā skolojies pie bungu leģendas Billija Hārta (Billy Hart) un kubiešu perkusionista Eliela Laco (Eliel Lazo).

Šobrīd Rinalds ir nodevies savas mūzikas komponēšanai, kas savieno elektroniskās un akustiskās mūzikas pasaules. Mūzikā dzirdamas daudz elektroniski sintezētas skaņas ko Rinalds papildina ar akustisko bungu komplektu, nododoties improvizācijai – Rinalds ir virtuozs, bet arī ļoti jūtīgs bundzinieks, kurš savā spēlē iekļauj lielu dinamikas amplitūdu kā arī ņem vērā telpas akustikas īpatnības. Šobrīd Rinalds strādā pie sava pirmā solo albūma.

*Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties dzērienus.

 

**PROJEKTS IR FINANSIĀLI ATBALSTĪTS 2024.GADA GULBENES NOVADA PAŠVALDĪBAS KULTŪRAS PROJEKTU KONKURSĀ.

Līdz ar to, ieejas maksa uz pasākumu samazināta uz
10 EUR (no 30 EUR).

Gulbenes mūzikas skolas pasniedzējiem un audzēkņiem ieejas maksa 5 EUR (30 EUR vietā).

Pasākuma dienā biļetes cena 15 EUR.

 

BIĻETES VAR IEGĀDĀTIES bezrindas.lv
vai zvanot 29221061 /Jūlija Barinska/

Skatīt mazāk

Alternatīvās mūzikas un dzejas vakars Stāmerienas pilī

Date: October 5, 2024, 7:00 pm

Tickets: Purchase Tickets

Mūzika

Location:

Stāmerienas pils, Vecstāmeriena, Stāmerienas pagasts, Gulbenes novads, LV-4406, Latvia

Tags:

DzejagulbenesnovadsKoncertsmūzikaperformances

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv