Sēlijas bibliotēku forums

2024. gada 20. septembrī Sunākstē notiks Sēlijas bibliotekāru forums, kurā aicināti piedalīties nozares speciālisti un citi interesenti no visas Sēlijas. Forumā tiks pārrunātas gan bibliotēku iespējas veicināt pilsonisko līdzdalību savā kopienā, gan aplūkota iedzīvotāju padomju izveides gaita Sēlijas pašvaldībās.

Pavasarī jau notika tiešsaistes apmācību cikls “Līdzdalības punkti – bibliotēkas”, kurā zināšanas par pilsoniskās līdzdalības iespējām un iedzīvotāju padomju veidošanu apguva bibliotekāri un citi interesenti no visas Sēlijas. Šīs mācības guva plašu atsaucību nozares speciālistu vidū, savukārt 20. septembra forums būs iespēja kolēģiem tikties klātienē.

Sēlijas bibliotekāriem ir svarīgi sanākt kopā, atzīst Sunākstes pagasta bibliotēkas vadītāja Ramona Ukrina: “Lai nodrošinātu nozares kā vienota veseluma ilgtspēju, ikvienai tā šūnai, arī mazai pagasta bibliotēkai, ir jādarbojas vienotā, saskaņotā plūdumā uz vienotu mērķu sasniegšanu un īstenošanu dzīvē.”

Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas” jau iepriekš ir vēstījis, ka tieši bibliotēkas vairākās Sēlijas kopienās ir bijušas virzītājspēks dažādu iedzīvotāju pilsoniskās līdzdalības aktivitātēm. Viena no tām ir arī Sunākstes pagasta bibliotēka. “Katrai bibliotēkai savā vietā ir nozīmīga loma iedzīvotāju līdzdalības un līdzatbildības veicināšanā. Sēlijas bibliotēkas ir vienas no galvenajām dzīvības artērijām laukos, kas veicina savas identitātes apzināšanos – pēta un saglabā kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī nes vietas vārdu plašākā pasaulē,” uzskata Ramona Ukrina.

Forumā lekcijas par vietas attīstību un iedzīvotāju padomēm lasīs kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” projektu vadītāja Santa Šmite un biedrības “Ūdenszīmes” valdes priekšsēdētāja Ieva Jātniece. Bet pēcpusdienā praktisku darba grupu “Līdzdalības bibliotēkas Sēlijas salās” vadīs Renāte Lenša, Jēkabpils pilsētas bibliotēkas vadītāja, Jēkabpils novada Galvenās bibliotēkas direktora vietniece.

Sēlijas bibliotekāru foruma 2024 PROGRAMMA:

20. septembrī no 10.00 līdz 16.00 Sunākstes saieta namā (Saulrieši, Sunākste, Sunākstes pagasts, Aizkraukles novads)

9.30-10.00 Ierašanās un reģistrācija
10.00 Foruma atklāšana
10.30 Lekcija – vietas attīstība caur viedām kopienām
11.00 Lekcija – uz iedzīvotāju padomēm Sēlijā
12.30 Pusdienas
13.00 Iepazīšanās ar Sunākstes bibliotēku
13.30 Darba grupa – līdzdalības bibliotēkas Sēlijas salās
15.30-16.00 Informatīvo plakātu “Esi pilsoniski aktīvs Sēlijā” un Sēlijas pastkaršu izsniegšana. Foruma noslēgums

Dalība forumā bez maksas. Dalībnieku pieteikšanās tiešsaistē ej.uz/biblioforums. Forums tiek rīkots projekta “Pilsoniskās līdzdalības atbalsta punkti Sēlijā” ietvaros ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. To rīko biedrība “Kopienu sadarbības tīkls “Sēlijas salas”” sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrības Sēlijas nodaļu un Sunākstes pagasta bibliotēku.

Sēlijas bibliotēku forums

Date: September 20, 2024, 10:00 am

Literatūra

Location:

Sunākste Parish, Aizkraukle Municipality, LV-5130, Latvia

Tags:

aizkrauklesnovadsbibliotēkaskopienu sadarbībapilsoniskā līdzdalībaSēlijas bibliotēku forums

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv