Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra sezonas atklāšanas koncerts “Collisio”

2024. gada septembrī ar trīs koncertu sēriju Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris uzsāks jaunu koncertsezonu. Orķestris uzstāsies 25. septembrī plkst. 18.00 Dubultu koncertzālē, 26. septembrī plkst. 18.00 Dobeles pilsētas Kultūras namā un 27. septembrī plkst. 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā.

“Izvēlētais koncerta nosaukums “Collisio” simbolizē pretrunu un sadursmes ideju, kura ar mūzikas palīdzību atspoguļos dažādu tēlu pretnostatījumus, kā arī iedziļināsies cilvēka dažādos pretrunīgos dvēseles stāvokļos un to mijiedarbībā. Programmā katram skaņdarbam ir savs neaizmirstams stāsts un katram pamatā ir pretpolu satikšanās. Orķestra mūziķi ar nepacietību gaida šos stāstus izklāstīt,” – stāsta Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra diriģents kapteinis Aleksandrs Kreišmanis.

Kā pārsteigums koncertā, attēlojot cilvēka garīgās pasaules radikāli pretējās šķautnes, solās būt komponista Ferera Ferāna (Ferrer Ferran) skaņdarba “Doktora Basklarneta pils” (The Castle of Dr. Bassclar) pirmatskaņojums, kuru ar teatralizēta priekšnesuma palīdzību atskaņos Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra spožais solists virsseržants Guntars Gedroics. Koncertu diriģēs kapteinis Aleksandrs Kreišmanis un programmā skanēs tādu pasaules slavenu komponistu mūzika kā Ēriks Vitekers (Erik Whitacre), Ferers Ferāns (Ferrer Ferran), Džons Viljams (John Williams) un Endrū Loids Vēbers (Andrew Lloid Webber).

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir dibināts 1992. gada 2. februārī un tā ir viena no atpazīstamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā orķestris visbiežāk asociējas ar valstī nozīmīgiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbībā ir apvienotas vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, defilē programmu demonstrējumi, orķestra un kameransambļu koncerti. Pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārās mūzikas festivālos. Orķestra programmas ir guvušas lielu klausītāju atzinību daudzās ārvalstīs, kā arī dzimtajā Latvijā.

Koncerti tiek rīkoti sadarbībā ar Jūrmalas Mūzikas vidusskolas Dubultu koncertzāli, Dobeles pilsētas kultūras namu un Rīgas Latviešu biedrības namu.

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra tradīcijas, ieeja koncertos ir bez maksas.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra sezonas atklāšanas koncerts “Collisio”

Date: September 26, 2024, 6:00 pm

Mūzika

Location:

Baznīcas iela 6, Dobele, Dobeles pilsēta, Dobeles novads, LV-3701, Latvia

Tags:

dobelesnovads

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv