“Mirage Jazz Orchestra” 20 gadu jubilejas koncerts “Tā skan dzīve”

Īpaša cena ar Ropažu novada Iedzīvotāja karti!

“Mirage Jazz Orchestra” (MJO) ir viens no spilgtākajiem džeza kolektīviem, kas šogad atzīmē savu 20 gadu panākumus Latvijas mūzikas dzīvē.

20 gadi ir daudz vai maz? Šķiet, pašiem mūziķiem laiks paskrējis ļoti ātri un piepildīti.

Kas atšķir MJO no citiem kolektīviem? Orķestris ir īpašs ar savu uzticību Latvijas džeza mūzikas tradīciju uzturēšanai, saikni ar iepriekšējām džeza mūziķu paaudzēm un unikālo spēles manieri. Turklāt MJO aktīvi veicina latviešu džeza oriģinālmūzikas attīstību, radot jaunus darbus un veidojot jaunas programmas. Orķestra panākumus veicina mūziķu savstarpējās attiecības, kas veicina saskanīgu spēli un radošu atmosfēru - viņi ir labi draugi, un šķiet, ka tieši tā ir īstā sadarbības un panākumu atslēga.

Ko dzirdēsim jubilejas koncertā? “Grūti vienā koncertā ielikt atskatu uz divdesmit kopā nospēlētiem gadiem, tāpēc programmā iekļāvām to, kas labi skan, lai klausītājiem un pašiem būtu prieks – mūsu “zelta fondu”, orķestra mūziķu jaunākās kompozīcijas un aranžējumus, kā arī skaņdarbus no starptautiskās sadarbības”, stāsta Lauris Amantovs.

“Uz vietas stāvēt ir atpakaļ iet” – to ielāgojot, MJO regulāri veido jaunas programmas gan ar pašmāju mūziķiem, gan meklē un atrod sadarbības partnerus citās valstīs. Izcila saspēle ir izveidojusies ar itāļu diriģentu un trombonistu Masimo Morganti (Massimo Morganti), džeza dziedātāju Martu Džuljoni (Marta Giulioni), lietuviešu saksofonistiem Laimonu Urbiku (Laimonas Urbikas)  un Arūnu Viduoli (Arunas Viduolis),  kā arī trompetistu Vītautu Grubļausku (Vytautas Grubliauskas-Kongas),  par ko klausītāji varēs pārliecināties orķestra jubilejas koncertos š.g. 9. oktobrī kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”, 10. oktobrī Kuldīgas kultūras centrā un 11. oktobrī Mazsalacas kultūras centrā.

Visos koncertos kopā ar MJO uzstāsies dziedātāji Normunds Rutulis, Ivars Pētersons un Andris Ērglis, kā arī viesi no Itālijas Masimo Morganti un Marta Džuljoni. Ulbrokā viņiem piepulcēsies Arūns Viduolis, bērnu vokālā grupa “Dzeguzīte”, Vineta Lāce, Diāna Pīrāgs un Ilona Bagele, kura dziedās arī Mazsalacā. Savukārt Kuldīgā būs iespēja tikties ar vokālo grupu “Karameles” un lietuviešu mūziķiem Laimonu Urbiku un Vītautu Grubļausku.

Koncerts 2 daļās ar starpbrīdi.

Koncerti tapuši ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

BIĻETES ŠEIT

“Mirage Jazz Orchestra” 20 gadu jubilejas koncerts “Tā skan dzīve”

Date: October 9, 2024, 7:00 pm - October 9, 2024, 9:00 pm

Tickets: Purchase Tickets

Mūzika

Location:

Institūta iela 3, Ulbroka, Stopiņu pagasts, Ropažu novads, LV-2130, Latvia

Tags:

ropazunovads

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv