Ilzes Cērpiņas gleznu izstāde “Sievietes un mani putni”

No 8. septembra līdz 5. oktobrim Dobeles Pilī būs apskatāma mākslinieces Ilzes Cērpiņas gleznu izstāde „SIEVIETES un MANI putni”.

Ilze ir tukumniece. Absolvējusi Baltijas Starptautisko akadēmiju, vides dizaina fakultāti. Glezniecības pamatus mācījusies pie Birutas Stafeckas un Agnijas Ģērmanes. Ilzes gleznas ir ļoti krāšņas, spilgtas un sievišķīgas un rada skatītājiem patīkamas emocijas.

Māksliniece Ilze Cērpiņa: “Jebkurš tēls, kas rodas cilvēka radošajā darbā, vienkārši dažādos veidos tiek iznests ārpusē. Bieži  nianses nav iespējams izteikt vārdos, tās var atklāt tikai ar otas palīdzību. Iespējams, tieši šā iemesla dēļ SIEVIEŠU portreti man ir tik valdzinoši.  Tajos jūtu lielu noslēpumu, kaut ko radniecīgu un savai iekšējai būtībai tuvinātu. Tas ir viens no veidiem, kā tuvoties savai sievišķajai būtībai,  identitātei, iespējams, arī rast atbildes uz jautājumiem: “kas es esmu, un kāda es esmu?””

Sievietes spēka izjūtai, spējā tikt galā ar sarežģītām dzīves situācijām. SIEVIETES būtības daļas, kas nodotas sievietēm no paaudzes paaudzē  Bezapziņā - psihes līmenī, kas satur informāciju, kas regulāri nokļūst apziņā, bet mēs nezinām konkrētās domas vai rīcības patieso cēloni.  Tā ir kā nesaraujama ķēde.

Un vēl tas ir arī kaut kas vairāk. Kultūras un vēsturiskās pieredzes mantojums par to, kāda loma tika piešķirta sievietei gadu tūkstošos globālās situācijas mērogā.

Izstāde apskatāma Dobeles Pils darba laikā: no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 11.00 līdz 16.00. Ieejas maksa Pilī pieaugušajiem 5.00 eiro; skolēniem, studentiem un senioriem 3.00 eiro; bērniem līdz 7 g.v., Dobeles novada skolu skolēniem, personām ar invaliditāti ieeja bez maksas.

Ilzes Cērpiņas gleznu izstāde “Sievietes un mani putni”

Date: September 8, 2024, 10:00 am - October 5, 2024, 6:00 pm

Māksla

Location:

Brīvības iela 2c, Dobele, Dobeles pilsēta, Dobeles novads, LV-3701, Latvia

Tags:

dobelesnovadsgleznu izstādeIlze Cērpiņaputnisievietes

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv