Seminārs par pacientu tiesībām pārrobežu veselības aprūpē

Aicinām veselības aprūpes speciālistus un citus interesentus apmeklēt (klātienē vai tiešsaistē) Eiropas Komisijas sponsorētu semināru par pārrobežu veselības aprūpi, kas notiks šā gada 26. septembrī plkst. 9.00 - 15:15 Valgas Kultūras un interešu centrā (Kesk 1, Valga).

Semināru kopīgi organizē Igaunijas Veselības apdrošināšanas fonds un Latvijas Nacionālais veselības dienests, kas ir arī attiecīgo valstu pārrobežu veselības aprūpes kontaktpunkti. Seminārs notiks angļu valodā, bet klātienes dalībniekiem tiks nodrošināts tulkojums latviešu un igauņu valodā.

Reģistrācijas saite: https://eu.eventscloud.com/cbhc-valga

Semināra vieta unikālajā pilsētā, kas atrodas divās valstīs, ir izvēlēta, lai īpaši izgaismotu veselības aprūpes saņemšanas izaicinājumus pierobežā un meklētu radošus risinājumus, pieaicinot visas iesaistītās puses. Seminārā būt vēlreiz iespēja iepazīties ar Rīgas Stradiņa universitātes veiktā pētījuma rezultātiem, kā arī dzirdēt par labo pieredzi no citiem Eiropas pierobežas reģioniem, kuros izveidojusies veiksmīga starpvalstu sadarbība veselības aprūpes nodrošināšanā vietējiem iedzīvotājiem.

Semināra pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt par Eiropas Parlamenta un Padomes 2011.gada 9.marta Direktīvas 2011/24/ES par pacientu tiesību piemērošanu pārrobežu veselības aprūpē sniegtajām iespējām, kā arī iepazīt reālo situāciju visās trīs Baltijas valstīs, ieskaitot problēmas un izaicinājumus, kopīgo un atšķirīgo, izplatītākās pacientu plūsmas, kā arī citus aktuālos jautājumus.

Semināru noslēgs prezentācijas par Eiropas references tīkliem, kas izveidoti, lai kopīgi sadarbotos un dalītos ekspertīzē sarežģītu un retu slimnību jomā. Arī šeit būs iespēja dzirdēt visu trīs  Baltijas valstu perspektīvu, veiksmes un izaicinājumus, paveikto un  plānoto.

SEMINĀRA PROGRAMMA (angļu valodā)

Jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt NVD Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājai Andretai Līvenai uz e-pastu: [email protected] .

Dažādi logotipi

Seminārs par pacientu tiesībām pārrobežu veselības aprūpē

Date: September 26, 2024, 9:00 am - September 26, 2024, 3:15 pm

Kursi/Nodarbīas

Location:

Kesk 1, Valga, 68203 Valga maakond, Estonia

Tags:

pacientu tiesībaspārrobežuseminārsvalkasnovadsveselības aprūpe

Ja nav ideju, kur doties, visiPasākumi.lv un atrodi savējo!

All rights reserved. © visiPasakumi.lv